Třetím rokem doma připravuji přesnídávku z ovoce, převážně tedy z jablek, a nepoužívám ani cukr, ani žádné stabilizátory nebo další šílenosti navíc a vydrží i rok, zatím se nestalo, že by se některá zkazila.
Jablka jsem zbavila slupky a jadřince a nakrájela na větší kousky, dala do hrnce a letos poprvé jsem přidala i skořici, badyán a hřebíček, protože Leo už má dva roky a více vůní a chutí mu nevadí, jinak po dva roky jsem ji dělala čistou i bez tohoto koření, zaliju vodou a dám probublat na vařič než jablíčka povolí, pokud máte dom ai jiné ovoce a chcete více chutí, tak stejným postupem si je připravte v dalším hrnci nebo vařte přímo s jablky, pokud máte kyselejší jablíčka, přidejte buď banán nebo med, ale ten až před konzumací. Med je totiž hydroskopický, váže na sebe tedy vodu a mohl by právě začít kvasit už ve sklenici a přesnídávka by vám mohla zplesnivět.
Než se mi povařila jablka, tak jsem si připravila skleničky a víčka, která jsem důkladně umyla a vyvařila vařící vodou, a vytřela do sucha.
Jakmile jsou jablka povařená a voda se částečně odpařila, tak je přendáme do mixéru, zbylou vodu zcedíme a můžeme vypít, pak rozmixujeme. Ještě horkou směs hned plníme do připravených skleniček, zkontrolujeme hrdlo, zda není špinavé a zavíčkujeme.
Připravím si plech s vodou do 2 - 3 cm a předehřeji troubu na horní a dolní pečení na 80 - 90 stupňů a pak tam šoupnu ten plech s vodou a sklenicemi s přesnídavkou a nechám cca 30 minut.
Všechny skleničky necháme do druhého dne vychladit dnem vhůru, přikryté utěrkou. Pak uskladníme nejlépe do temného a chladného prostoru, ale po dva roky jsem je měla ve skříňce pod sporákem a všechny ok.
Komentáře
Příspěvek zatím nikdo nekomentoval.
Přidejte komentář