Leonek má vždy sezónní chutě a z ovoce a zeleniny si vybírá, co přirozeně v danou dobu roste nebo je k mání, ale netušila jsem, že i on bude na sladké a od chvíle, kdy se naučil říkat "bobo" jako bonbón, tak mě nezajímá nic jiného než mu vyjít vstříc, ale se zdravou variantou a také, aby to bylo i vydatné a chutné. Pátrala jsem po jednoduchosti, rychlosti a tak aby to i chutnalo... a zkusila jsem základní recept na ovesné sušenky jen ze dvou ingrediancí doplněné o další přísady podle toho, co už dítě smí papat a co má rádo nebo co se najde doma v šuplíku. 

Leo a sušenka

Ovesné sušenky ze dvou ingrediencí:

Základní ingredience:

balíček ovesných (jáchlových, rýžových, pohankových) vloček

1 zralý banán

Další dobrovolné přísady:

sušené ovoce - rozinky, jablíčka, hrušky, meruňky, atd.

semínka - slunečnice, len, sezam

ořechy - kešu, piniový, vlašský, burák

raw kakao/karob

agávový sirup/med dle chuti můžete přisladit

Postup přípravy:

Podle toho, kolik sušenek chcete dělat, tak si odsypte vloček, já zvolila jemné ovesné vločky s klíčky, které jsem smíchala společně z rozmačkaným banánem a přidala dle libosti další dobrovolné přísady. Pokud máte celé vločky, doporučila bych je nejprve předem namočit a rozmixovat - také jsem to tak zkoušela, když jsem vyráběla domácí ovesné mléko, tak jsem tu drť použila na tyto sušenky. 

Pečicí plech vyložte pečicím papírem. Pomocí polévkových lžic na papír vytvarujte z těsta sušenkové placky.

Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 15 minut. 

ovesné sušenky

FB tw in p Email

Komentáře

Příspěvek zatím nikdo nekomentoval.

Přidejte komentář

Doporučit odkaz emailem