Zásoba perníčků zmizela ta tam a Leo začal chodit po bytě s válečném, že je na čase opět něco upéct.
Špaldová mouka nám došla, ale jelikož pečeme ob den žitný chleba, tak zásoby žitné mouky máme na celou zimu, tak jsme zkusili vykouzlit něco z ní a kupodivu to vyšlo.
Suroviny na těsto:
500g žitné mouky
50g třtinového cukru
1 prášek do pečiva bez sulfátů
2 lžíce medu
2 žloutky
70g másla
125ml mléka
1/2 lžičky skořice
hrst mandlí plátků (případně další suroviny dle chuti- kokos, rozinky, ořechy, atd.)
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme hladké těsto, které nelepí. Poté vyválíme plát asi 0,5 cm vysoký a vykrajíme požadované tvary. Pozor, sušenky pečením nabydou do výšky. Pečeme na 170 stupňů, na horní a dolní pečení, cca 10-15 minut.
Komentáře
Příspěvek zatím nikdo nekomentoval.
Přidejte komentář