Zásoba perníčků zmizela ta tam a Leo začal chodit po bytě s válečném, že je na čase opět něco upéct. 

Špaldová mouka nám došla, ale jelikož pečeme ob den žitný chleba, tak zásoby žitné mouky máme na celou zimu, tak jsme zkusili vykouzlit něco z ní a kupodivu to vyšlo. 

Suroviny na těsto:

500g žitné mouky

50g třtinového cukru

1 prášek do pečiva bez sulfátů

2 lžíce medu

2 žloutky

70g másla

125ml mléka

1/2 lžičky skořice

hrst mandlí plátků (případně další suroviny dle chuti- kokos, rozinky, ořechy, atd.)

 

Leo testuje těstoVšechny suroviny smícháme a vypracujeme hladké těsto, které nelepí. Poté vyválíme plát asi 0,5 cm vysoký a vykrajíme požadované tvary. Pozor, sušenky pečením nabydou do výšky. Pečeme na 170 stupňů, na horní a dolní pečení, cca 10-15 minut.

Žitné sišenky

FB tw in p Email

Komentáře

Příspěvek zatím nikdo nekomentoval.

Přidejte komentář

Doporučit odkaz emailem